به گزارش مشرق، قاسم نوده فراهاني در برهان نوشت: ماجراي ورود کالاهاي بيکيفيت چيني از آن دسته داستانهايي است که تمام شدني نيست. هر روز انبوهي از کالاهاي بيکيفيت چيني وارد بازار داخلي کشور ميشود و شهروندان ايراني هم به دليل ارزاني اين کالاها از آنها، استقبال ميکنند. چينيها چند سالي است که اغلب بازارهاي جهاني را قبضه کردهاند. هر نوع کالايي نيز توليد ميکنند. از اسباببازي گرفته تا لوازم خانگي، مهر، تسبيح و ...
ارزاني قيمت کالاهاي چيني شگفتانگيز است. به گونهاي که خيلي از مردم ترجيح ميدهند تا به دليل ارزاني کالاهاي نام برده شده آن را خريداري کرده و استفاده کنند. اما در مقابل ارزاني، بيکيفيت بودن اين کالاها از ديگر ويژگيهاي بارز آن محسوب ميشود. به طور معمول در کشور، محصولات چيني با 3 عنوان، درجه يک، درجه دو و درجه سه توليد و عرضه ميشود.
در هر صورت شايد مهمترين ويژگي برجستهي کالاهاي چيني ارزاني آنها است. اين ويژگي بارز باعث شده تا کالاي توليد داخل توان رقابت با آن را نداشته باشد. معلوم نيست چينيها چگونه ميتوانند کالايي توليد کنند که قيمت تمام شدهاش اينقدر براي آنها ارزان تمام شود. با اين اوصاف و با توجه به ارزاني کالاهاي چيني رقابت با شرکتهايي که همه چيز توليد ميکنند، مشکل است.
از سوي ديگر مردم هم همواره به دنبال کالاهايي هستند که هم از لحاظ قيمت و هم از لحاظ کيفيت، مناسب باشد. اگرچه ميتوان اذعان کرد کيفيت کالاهاي چيني خيلي هم مناسب نيست. اما شواهد نشان ميدهد برخي از اين کالاها هم اکنون مورد استفادهي شهروندان ايراني قرار گرفته و بيشتر مردم در حال حاضر از بسياري از کالاهاي چيني استفاده ميکنند.
بايد اقدامهاي ويژهاي براي رفع اين چالش انجام داد. به نظر ميرسد در صورت ادامهي روند کنوني و ورود کالاهاي بيکيفيت چيني به بازار داخلي، بسياري از توليدات داخلي به خصوص در برخي از بخشهاي اقتصادي مانند کيف و کفش، لوازم خانگي و ... با زيانهاي شديدي مواجه شود.
اگرچه بايد خيلي قبلتر از اينها به اين فکر بوديم و اقدامهاي لازم را انجام ميداديم که روند ورود کالاهاي چيني به اين شدت افزايش پيدا نکند، اما در حال حاضر هم خيلي دير نيست. به نظر ميرسد فرهنگسازي و ورود فرهنگ ايراني؛ «کالاي ايراني مصرف کن» بايد در کشور نهادينه شود. متأسفانه اين فرهنگ در جامعهي کنوني رعايت نشده و کالاهاي چيني هر روز با حجم گستردهاي وارد مرزهاي کشور ميشوند ...
شهروندان ايراني بايد بدانند که با خريداري کالاهاي چيني بدون کيفيت، به کشور زيان زيادي وارد ميکنند. متأسفانه در اينباره هيچ اقدامي صورت نگرفته و هيچ نهاد و سازماني براي ترغيب مردم به استفاده از کالاهاي داخلي اقدامي انجام نداده است.
نبايد انتظار داشت تا مردم به جاي استفاده از کالاي چيني ارزان به سراغ کالاهاي داخلي بروند، چرا که ما در گذشته اين هشدارها را جدي نگرفتيم. اين يک هشدار جدي براي اقتصاد ايران است. شواهد نشان ميدهد حجم کالاهاي وارداتي در بازار داخلي بسيار زياد است. اين امر بيانگر اين موضوع است که کالاهاي وارداتي اجازه نميدهند توليد داخلي پيشرفتي داشته باشد. همانطور که در بازار داخلي مشاهده ميشود، ورود کالاهاي وارداتي چيني به توليدات داخلي فرصت خودنمايي نميدهد. توليد کنندگان، ديگر رغبتي براي توليد ندارند. بازار داخلي نيز از کالاهاي چيني وارداتي پر شده است.
ورود کالاهاي چيني بيکيفيت 2 ويژگي بارز براي اقتصاد ايران، به همراه داشته است. اولي ورشکستگي کارخانجات داخلي و دومي بيکاري جوانان ايراني.
قاسم نوده فراهاني، با انتقاد از ورود کالاهاي بيکيفيت چيني که به يکي از چالشهاي اساسي بازار داخلي ايران تبديل شدهاست تاکيد کرد: با ورود کالاهاي چيني بيکاري جوانان را شاهد خواهيم بود...